MBH Aviation Services

Lagerhall med kontor

MBH Aviation Services på Arlanda har servat både flygbolagen och flygplatsens administration sedan 1999. När vi talade med dem hade de precis tagit i bruk sin nya lagerhall. Här berättar de om beställning och bygget av hallen. Är du också intresserad av lagerhallar? Kontakta oss redan i dag!

Intervju med MBH Aviation Services

Hej Håkan! Hur långt har ni kommit med nya hallen?
– Vi har invigt vår lagerhall, men kontorsdelen är ännu inte färdiginredd så där kan vi inte vistas än så länge.

Vilken typ av hall har ni?
– Den är alltså i två plan, med lagerlokaler där nere och kontor i övervåningen. 42 meter lång, 15 meter bred och 7 meter hög.

Hur är hallen inredd, eller hur ser den ut inuti?
– Det är enkla, ljusa lokaler. Lagerhallen är snygg men eftersom kontorslokalerna ännu inte är klara så är det faktiskt ännu bara betong där. Men det kommer att bli fint.

Hur kommer det sig att kontoret ännu inte är klart?
– Det har med brandklassningen på bärande detaljer att göra, vår leverantör där var lite för ambitiös och det blev både dyrare och tog längre tid än vi hade trott.

Oj!
– Ja, men det är inte Plåthusets fel, det här är en helt annan leverantör. Plåthuset höll vad de lovade, det kostade inte en krona mer än det som stod i offerten.

Så i övrigt gick det smidigt att bygga hallen?
– Ja, det gick jättebra. Men det drog faktiskt lite ut på tiden där med, jag hade tänkt mig att allt skulle vara klart till jul men det tog ytterligare någon månad innan bygget var klart.

Okej, hur kom det sig?
– Det var nog så att det inte fanns något spikat slutdatum, så Plåthuset hade ingen absolut tidsram att förhålla sig till. Kanske borde jag ha preciserat ett slutdatum från början men det hade jag inte gjort.

Hur har själva beställningen funkat i övrigt då?
– Det har funkat jättebra. Vi har haft kontakt med Conny på Plåthuset och vi har hela tiden känt att vi har varit på samma våglängd och pratat samma språk, så att säga. Det här med att den personliga kontakten funkar är nästan det viktigaste av allt när man beställer ett bygge. Vi gav Conny i princip fria händer att komma med förslag och designa byggnaden. Sedan godkände vi ritningarna och priset.
​​​​​​​
Och resultatet blev bra?
– Ja, mycket. För det första blev det inte jättedyrt och det uppstod inga överraskningar längs vägen. Det är ett robust bygge, inget fusk. Till exempel är alla dörrar väldimensionerade, det var viktigt för oss. Så vi är helnöjda.